Fitsolutions Maexadvies

Home > Maexadvies

Printen / Afdrukken :

Vanuit dit scherm kunt u bepalen of u de bankdocumenten en/of uw eigen brieven gaat afdrukken naar een printer of in een digitale vorm wilt opslaan of emailen. Indien u documenten per email verstuurd worden deze gearchiveerd in het emailscherm. Digitaal opgeslagen documenten worden in het digitaal dossier bij de klant opgenomen.

In dit scherm zijn er een aantal mogelijkheden welke hieronder worden uitgelegd:

1) In de linkerkolom selecteert u welke documenten u wilt afdrukken. Degene die blauw zijn worden afgedrukt of gearchiveerd. U selecteert een document door er met de muis op te klikken of op de toets F2 te drukken.

2) Afdrukken zonder opslaan: De geselecteerde documenten worden naar de standaard printer gestuurd en op papier afgedrukt.

3) Afdrukken en opslaan: De geselecteerde documenten worden afgedrukt en opgeslagen (digitaal) in het digitale dossier. Klik hier voor de uitleg van het digitale dossier.

4) Opslaan: De geselecteerde documenten worden alleen digitaal opgeslagen. Deze komen terug in het digitale dossier. Klik hier voor de uitleg van het digitale dossier.

5) Emailen: Als u deze keuze selecteert opent het email scherm. De geselecteerde documenten worden als bijlage naar de email ontvanger verstuurd. Indien gewenst kunt u de PDF die standaard los worden aangemaakt samenvoegen tot 1 PDF bestand. Als u dat wilt zet u het vinkje aan bij 'PDF-en samenvoegen'. Als het vinkje heeft aangeklikt vraagt Maexadvies u welke naam u wilt meegegeven aan het document met de samengevoegde pdf files, welke als bijlage zal worden verstuurd. U komt automatisch in een apart scherm waar de email alvast klaar staat. U hoeft dan alleen nog maar op verzenden te klikken. Klik hier voor de uitleg van het emailen.

6) Indien u een eigen brief heeft gemaakt in MAEX en u wilt vlak voor het afdrukken of opslaan nog een wijziging doorvoeren zet u het vinkje aan bij 'Word openhouden bij brieven'

7) Als u dit vinkje aanzet wordt er van de geselecteerde documenten slechts 1 exemplaar afgedrukt.

8) MAEX print de door u geselecteerde documenten altijd op de standaard printer zoals die onder windows bij u is ingesteld. Als u toch wilt dat de afdruk naar een andere printer wordt gestuurd kunt u daar hier een keuze voor maken. Deze optie werkt alleen als u de documenten echt op papier gaat afdrukken en als u geen gebruik maakt van de printerlade instellingen.