Fitsolutions Maexadvies

Home > Maexadvies

To Do / rappel functie :

To Do / Rappel is een functie waarmee u acties / herinneringen kunt aanzetten in een dossier. Als er een bepaalde actie moet plaatsvinden die u niet mag en kan vergeten, maakt u een rappel aan. Een rappel wordt gekoppeld aan een datum en tijd en aan een gerbruiker. U kunt rappellen direct in een dossier invoeren, maar u kunt ook automatisch een rappel laten aanmaken bij een statuswijziging. Klik hier voor nadere uitleg hoe dat werkt.

U kunt vanuit het hoofdscherm / menu van Maex een overzicht van rappellen oproepen. Vanuit dit resultaat kunt u het betreffende dossier openen. Hieronder een toelichting hoe dit scherm eruit ziet en wat de mogelijkheden zijn:

LET OP: Het rappel scherm geeft alleen die klanten weer waarvan een rappel staat van de datum zoals in het scherm staat en van daarvoor waarvan de rappel nog niet is voltooid. De 'oudste' rappel die voldoet aan de selectie wordt als eerste getoond. Rappellen van NA deze datum worden niet getoond.

1) Hier geeft u aan voor welke gebruiker u de rappellen wilt zien. Indien u ALLE rappellen wilt zien kiest u bij gebruiker voor 'n.v.t.'.

2) Indien u in Maex gebruikers in bepaalde groepen heeft ingedeeld kunt u hier alle rappellen van een bepaalde gebruikergroep aanroepen. In 1 groep kunnen meerdere gebruikers zitten waardoor u dus van verschillende gebruikers rappellen te zien krijgt.

3) Indien u zelf rappel-templates gemaakt heeft kunt u middels deze keuze alle rappellen van die soort op uw scherm tonen.

4) Dit is de datum waarvoor de rappellen getoond worden. Let op: hier worden ook openstaande rappellen getoond van klanten die voor de bij dit ingevulde datum nog niet voltooide regels hebben. De oudste staan bovenaan.

5) Hier kunt u zelf bepalen of er voltooide of niet voltooide rappellen getoond moeten worden of beide.

6) Door een druk op deze knop wordt het scherm (opnieuw) opgebouwd.

7) Het aantal gevonden rappellen.

8) Als u op een geselecteerd dossier met uw rechtermuis klikt, kunt u de rappeldatum/tijd verschuiven.

 

Uitleg van het To Do / Rappel scherm:

1. Indien u een rappel wilt toevoegen, drukt u op deze knop.

2. Indien u iets heeft gewijzigd in een rappel of indien u er 1 heeft ingevoerd kunt u de wijzigingen met deze knop opslaan.

3. Indien u een rappel wilt verwijderen, drukt u deze knop.

4. Met dit veld geeft u aan op welke datum en tijd deze rappel actief moet worden. Na het verstrijken van deze datum/tijd verschijnt deze regel in alle rappel schermen. Totdat deze verwijderd of voltooid is, dan is hij alleen hier in dit scherm zichtbaar (behalve als hij verwijderd is).

5. U kunt een rappel regel koppelen aan een gebruiker. Deze keuze maakt u hier.

6. Indien u een rappeltemplate heeft gemaakt, kunt u deze benutten via deze optie benutten als standaard.

7. Indien u gebruikersgroepen heeft gemaakt, kunt u deze gebruikersgroep hier aangeven. Zo kunt u meerdere gebruikers in een rappel gebruikersgroep zetten, zodat die groep gebruikers uit 1 groep kunnen werken.

8. De tekst die bij deze rappel hoort.

9. Indien u de rappel wilt verschuiven, kunt u via deze functie de rappeldatum/tijd verschuiven.

10. U kunt per rappel aangeven of u deze wilt terug zien in het popup-scherm.

11. Indien de rappel voltooid is zet u hier het vinkje. Hiermee blijft de rappel voor de historie zichtbaat in het dossier en weet u altijd wanneer er iets gebeurd is.